Peter van Ineveld

“laat je inspireren door de wereld van de medicinale fungi; een bezielende geneeswijze”

Peter van Ineveld

Peter van Ineveld is mycotherapeut en heeft in Nederland het gebruik van medicinale paddenstoelen op de kaart gezet. Hij is auteur van verschillende boeken, schrijft artikelen in vaktijdschriften en is docent. In zijn praktijk behandelt hij mensen vanuit een holistische visie. Daarnaast heeft Peter van Ineveld samenwerking met verschillende ziekenhuizen op het gebied van Integrative Oncology.

Plantmedicijnen

Paddenstoelen hebben de mensheid altijd geïntrigeerd. Niet alleen hun rijkdom aan vormen en kleuren is opvallend, maar de aan hen toegeschreven mystieke eigenschappen zijn ook heel boeiend. Alleen al het woord ‘paddenstoel’ verwijst naar een magische en spirituele sfeer. De wereld kan niet leven zonder deze fascinerende schimmels en paddenstoelen: zij vormen een wezenlijk onderdeel van ons bestaan. Zonder dat we het beseffen leven wij in symbiose met schimmels en zijn we er geheel afhankelijk van.
Zolang de mensheid bestaat, zó lang is zij al bekend met de eigenschappen van paddenstoelen…, en dat niet alleen vanwege hun soms psychedelische kwaliteiten, maar vooral vanwege hun medicinale toepassingen.
Het gebruik van medicinale paddenstoelen kent een geschiedenis van duizenden jaren. Dat is niet voor niets, want medicinale paddenstoelen hebben letterlijk hun sporen verdiend. In Aziatische landen, zoals China, Japan en Korea, behoort de toepassing van medicinale paddenstoelen tot de normale therapeutische handelingen voor de aanpak van zowel psychische als somatische aandoeningen.
In zijn lezing gaat Peter van Ineveld vooral in op de oorspronkelijkheid en authenticiteit van deze vorm van geneeskunde: dat medicinale schimmels, fungi, voor communicatie en verbinding staan. Laat je inspireren door de wereld van de medicinale fungi; een bezielende geneeswijze.

• Vrijdag 16 augustus 2024
• Tijd: 11.45 – 12.45
• Locatie: kerk