Ga terug
FRANS VAN MEERENDONK - GONGBAD happyspiritdays 2020

‘’silence is not the absence of sound, silence is the absence of you’’

Frans van Meerendonk

Al op jonge leeftijd had Frans het gevoel anders te zijn en zich te moeten aanpassen aan de wereld om hem heen. Totdat hij jaren later tegen een burn-out aanzat. Hij verdiepte zich vervolgens in het Boeddhisme, begon te mediteren en volgde de opleidingen Tai Chi, Wuxigong, en Buqi.
Ook raakte hij gefascineerd door klanksessies en de kracht van klank. Inmiddels heeft hij een prachtige collectie gongs, klankschalen, fluiten en een didgeridoo. Daarmee geeft hij zijn immens populaire meditatieve gongbaden. Je komt tijdens zo’n bad in een meditatieve staat zonder gedachten. Je denkt niet meer: je bent.

Totale ontspanning in het gong-meditatie-bad

Tijdens dit gongbad voert Frans, die deze zaterdag samenwerkt met Gwen van Spirit Connection, je mee op de klanken van grote gongs, klankschalen en andere instrumenten. Je voelt de pure vibratie van de tonen en je baadt in een zee van klanken. De klanken die gemaakt worden door Tibetaanse en kristallen klankschalen, verschillende gongs, fluiten en didgeridoo zetten je cellen in beweging waardoor je kunt loslaten. Je wordt als het ware energetisch schoongewassen. Je kunt er bij liggen of zitten net wat je zelf prettig vindt. Maar het is vooral genieten van wat een gongbad met jou doet. Je waant je letterlijk even in een andere dimensie; even geen druk, geen ‘moeten’ maar alleen maar ‘zijn’. Het resultaat is een ontspannen lichaam en geest. En deze workshop hebben we aan het begin van de ochtend gepland. Niet voor niets, want zo begin je na deze sessie helemaal opgefrist aan je festivaldag.

• Zaterdag 11 juni 2022
• Tijd: 10:25 – 11:25
• Locatie: stiltetent

Begin de dag… 

Op zaterdag 11 juni 2022 openen we het festival met een kort meditatief gongbad. De gong is het meest complete en krachtige instrument om onszelf te laten ‘stemmen’. De gong heeft het grootste harmoniserende effect van alle bestaande instrumenten. In het trillingsveld van de gong, lost je lichaam en uiteindelijk je denkgeest op en kun je je overgeven aan de wezenlijke innerlijke stilte die je uiteindelijk bent.

  • Zaterdag 11 juni 2022
  • Tijd:  09:45
  • Locatie: stiltetent
 Ga terug