Sprekers 2022

Ook dit jaar hebben we een programma samengesteld vol inspirerende sprekers, motiverende workshops en swingende optredens. Toonaangevend, bijzonder en soms verbazingwekkend – deze mooie mensen ontmoet je op de Happy Spirit Days 2022:

Happy Workshops
Jan Kuiper en Yvonne de Hoop
Jan Kuiper en Yvonne de HoopYoga in concert
Ieder jaar in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam en nu op de Happy Spirit Days. Stel je voor: je gaat zitten en terwijl je rustig in- en uitademt hoor je de betoverende klanken van een gitaar.
Lees meer…
Marnix van Rossum
Marnix van RossumMeditatie en Mindfulness
Terug van weggeweest op de Happy Spirit Days is meditatie-expert, meditatiebegeleider en psycholoog Marnix van Rossum. Hij woonde zes jaar in kloosters en meditatiecentra in Azië – enige tijd als monnik – en is auteur van het boek ‘Mindfulness: back tot the roots’
Lees meer…
Bonnie Bessem
Bonnie BessemContact maken
Bonnie Bessem is psychologe, mystica (medium) en schrijfster van meerdere boeken, waaronder het succesvolle Hemeltaal. We durven zelfs wel te zeggen dat ze momenteel een van de invloedrijkste spirituele leraren in ons land is.
Lees meer…
The Wong Janice en Mark vd Leur
The Wong Janice en Mark vd LeurYin Yoga en Yoga Nidra met Cello
De van oorsprong Australische The Wong Janice is klassiek componist, muziekproducent en cellist uit Amsterdam. Gebaseerd op verschillende emoties, componeert Janice haar eigen cellomuziek voor meditatie, ontspanning en slaap.
Lees meer…
Happy Workshops
Afke Reijenga
Afke ReijengaLove life, live love
Afke Reijenga leidde een rock ’n roll leven in de wereld van kunst, tv en film totdat ze daar schoon genoeg van kreeg. Ze gaf haar relatie, werk, huis en glamourleven op om in alle eenvoud over de wereld te gaan reizen. Ze zocht en vond verbinding in verschillende culturen, mensen en plaatsen, en in de natuur, in stilte en in haar dagelijkse yoga practice. In 2011 kwam ze terug naar Amsterdam om haar liefde voor yoga uit te dragen en te delen.
Lees meer…
Astrid Landman
Astrid LandmanDe enige weg naar vrijheid is de weg naar binnen
Astrid had jarenlang een hekel aan het woord passie omdat ze zichzelf middelmatig voelde. Als jurist zat ze in een wereld waarin ze zich opgesloten voelde, zichzelf niet kon voelen en geen uitweg wist. Een burn-out zorgde voor de omslag. Op dat moment nam ze het besluit om te gaan doen waar ze blij van wordt. Dat was het begin van haar weg; van vastzitten, gevangen voelen in een situatie en niet jezelf kunnen voelen naar vrijheid, spelen en creatie.
Lees meer…
Paul de Leeuw
Paul de LeeuwShinto
Shinto, een levenswijze zo oud als Japan, is voor de meeste Japanners nog altijd hun spirituele hart, waarover ze ons gewoonlijk weinig vertellen. Paul de Leeuw was als eerste westerling in 1979 toegelaten tot de Yamakage Shinto school in Japan, waar hij Japan van binnenuit heeft leren kennen en zelfs toestemming kreeg om Shinto in Europa te introduceren.
Lees meer…
Norbert Peeters
Norbert PeetersNieuwe kijk op planten
Botanisch filosoof Norbert Peeters studeerde archeologie en filosofie aan de Universiteit Leiden. Samen met filosoof Th.C.W. Oudemans schreef hij het boek Plantaardig: vegetatieve filosofie (2014). In 2016 verscheen zijn eigen, succesvolle debuut: Botanische revolutie: de plantenleer van Charles Darwin.
Lees meer…
happy workshops 1000
Tom van Huijstee
Tom van HuijsteeHeling met ademhalen
Zoals je ademt, leef je! Tom van Huijstee is 11 jaar actief als ademcoach en heeft al meer dan 20.000 mensen op een praktische en natuurlijke manier laten ervaren hoe we onze adem kunnen gebruiken voor meer rust en gezondheid. Hij doet dit een-op-een, in groepen en tijdens evenementen met 2000 bezoekers. Tom werkt in binnen- en buitenland en heeft op Ibiza zijn eigen Healing House.
Lees meer…
Frans van Meerendonk
Frans van MeerendonkGong meditatie concert
Al op jonge leeftijd had Frans het gevoel anders te zijn en zich te moeten aanpassen aan de wereld om hem heen. Totdat hij jaren later tegen een burn-out aanzat. Hij verdiepte zich vervolgens in het Boeddhisme, begon te mediteren en volgde de opleidingen Tai Chi, Wuxigong, en Buqi.
Lees meer…
AnurA - Tamara Puffer
AnurA - Tamara PufferMagie in meditatieconcert
Tamara Puffer (AnurA) is bekend als de meditatiezangeres van Nederland. Met haar prachtige engelachtige stem brengt zij je in een bijzondere, ontspannende stemming. AnurA geeft concerten door heel Nederland en zingt in lichttaal, ook wel zielentaal genoemd.
Lees meer…
Tijn Touber & Binkie D.
Tijn Touber & Binkie D.Workshop meditatie
Tijn Touber is muzikant, schrijver, inspirator en meditatieleraar. In 1984 richt hij de band Lois Lane op waarvan alleen al het debuutalbum 100.000 keer verkoopt. Na dit muzikale avontuur richt hij zich op bewustzijnsontwikkeling en leeft al meer dan vijftien jaar als yogi in Amsterdam. Tijn Touber weet als geen ander spiritualiteit tot leven te brengen en naar de dagelijkse praktijk te vertalen. Hij schrijft columns, verhalen en boeken en geeft lezingen, workshops, concerten, retraites en meditatie-trainingen. Zijn laatste boek Time Bender werd een bestseller.
Lees meer…
Wineke van Aken
Wineke van AkenCompassie als antwoord op stress
Wineke van Aken is mindfulness coach en schrijfster van het boek ‘De Metta Cirkel’. Een 5-stappenplan om je leven weer op de rit te krijgen door meer naar je gevoel te luisteren. Maar zonder je hoofd te verliezen. Want je wilt wel met beide voeten op de grond blijven staan. Met haar praktijk MettaMind geeft ze mindfulnesstraining, coaching en retraites in binnen- en buitenland.

Lees meer…

Sonja Braafhart en Nadja de Vlaeminck
Sonja Braafhart en Nadja de VlaeminckOntmoeting met de spirit van het paard & Sjamanistische ceremonie; je kosmische plek innemen op aarde
Bij Sonja en Nadja, de bekende en ervaren paardencoaches én aanwezig op de Happy Spirit Days, leven en bewegen de paarden in vrijheid. Een kleine dertig paarden leven dag en nacht samen in een kudde en hebben alles wat ze nodig hebben in aangename en stimulerende omgeving. Dit is precies waar wij als mens nu ook naar verlangen. Vrijheid, harmonie, verbinding en samenwerken.
Lees meer…
Mariette de Kroon
Mariette de KroonTibetaanse yoga
Mariette is Tibetaans yogaleraar en teacher trainer. Na haar eerste retreat bij de Dalai Lama en reizen door Australië ontmoette ze in 2006 Tulku Lobsang Rinpoche – de bekende boeddhistisch leermeester en arts. Van hem leerde ze Lu Jong Tibetan Healing Yoga en sinds 2009 geeft ze naast lessen ook de docentopleiding Tibetaanse yoga, ook wel Lu Jong genaamd.
Lees meer…
Leona en Ewald
Leona en EwaldInnerdance: naar de oorsprong van je zijn
Wil je lichter, vrijer en sterker leven? Oude angsten loslaten en je nieuwer voelen? Dan is de Innerdance workshop iets voor jou. Leona en Ewald hebben een intensieve teacher training gevolgd op de Filippijnen bij niemand minder dan Pi Villazara, de founder van Innerdance. Ze geven workshops door het hele land en zijn bij ons zondag op het festival.
Lees meer…
happy workshops 1000
Henk van den Bergh
Henk van den BerghIceman
Hij is er deze editie bij: onze Blaricummer Henk van den Bergh! En we weten het zeker: in zijn sessie ga je uit je hoofd en in je lijf. Henk die de Smederij in het dorp runt, heeft al meer dan 35 jaar last van reuma. Lang is hij zoekende geweest hoe hij dit op een andere manier zou kunnen “managen” dan via de reguliere zorg.
Lees meer…

Fleur Brockhus
Fleur BrockhusWerkgeluk
Fleur Brockhus, uit ons eigen festivaldorp Blaricum, is een veelzijdig spreker en schrijver van o.a. De urenfabriek, De Inspiratiepraktijk en Mest voor de werkvloer. Ook is zij actief als universitair docent beroepsethiek en podcasthost.
Lees verder…
Matsyendra
MatsyendraErvaar de slaap van de yogi’s
De van oorsprong Engelse Matsyendra geeft al ruim dertig jaar les in yoga en meditatie. Hij woonde tien jaar in een ashram diep in de Scandinavische bossen, waar hij zich maximaal in deze spirituele materie verdiepte. Vanaf 2001 runt hij zijn eigen onafhankelijke yogaschool
Lees meer…
Danah Monique Bosch en Anna Smit
Danah Monique Bosch en Anna SmitHealing Drum en Yin Yoga Sessie
Het contact tussen je lichaam (de houdingen) en de klanken van de drum is een mooie manier om snel naar de kern van jouw zijn te gaan. Met Yin Yoga blijf je meestal laag bij de grond; de veelal liggende houdingen zijn relatief makkelijk om in te komen, maar de uitdaging zit hem in het langer blijven in de houding,
Lees meer…
happy workshops 1000
Richard Hoofs
Richard HoofsEgypte
Als student en beginnend huisarts maakte Richard Hoofs verscheidene reizen naar India. Hier werd hij geraakt door de diepe wijsheid en rijkdom van de Oosterse esoterie. Maar te midden van de materiële armoede ervoer hij ook daadwerkelijk het praktische nut van de Westerse geneeskunde.
Lees meer…
Mariët Broné
Mariët BronéCommuniceren met je dier
Mariët Broné is bioloog, dierentolk, coach voor mens en dier en docent Energetische Bewustwording. Al meer dan 15 jaar helpt ze mensen te luisteren naar hun dieren, de natuur en naar zichzelf.
Lees meer…
Danitsja van Dijk
Danitsja van DijkWilde kruidenwandeling
Danitsja neemt je mee in de wereld van geneeskrachtige wilde kruiden en planten. Zij heeft haar eigen kruidentuin en haar praktijk Medicijnplanten in Dalfsen. Ze werkt vanuit de overtuiging dat voor de klachten die op ons pad komen de oplossing in de natuur ligt.
Lees meer…
DJ Iradi
DJ IradiBlote voeten dansparty
Op zaterdag 11 juni gaat het feest in de avond nog even door. Want na de laatste workshop komt Iradi in de tent. Deze Nederlandse dj en producer creëert een sound die niet makkelijk te labelen is. Hij mixt muziek tot een unieke creatie van beats, ritmes en melodieën.
Lees meer…
happy workshops 1000
Carien van Ool
Carien van OolInteractieve geurworkshop
Geur is overal om ons heen. Tegelijkertijd onderschatten we vaak hoe belangrijk ruiken is.
Lees meer…
Laura Lotti en Nanda Lofvers
Laura Lotti en Nanda LofversYin yoga met harp
Laura Lotti is een getalenteerd en gepassioneerd harpist die al speelt vanaf haar jeugd. Ze heeft haar eigen album uitgebracht en veel ervaring in het combineren van harpspelen als begeleiding van yoga-oefeningen.
Lees meer…
Elia Field
Elia FieldIntuïtief klankschalenconcert
Elia Field reisde de hele wereld over, leefde in een klooster en kwam uiteindelijk tot rust in Nederland.
Lees meer…
Ineke Sampers
Ineke SampersDe kracht van je geboortedatum
Als geen ander weet numerologe Ineke mensen met de inzichten en wijsheid van getallen te inspireren.
Lees meer…
happy workshops 1000
Leona Leppers
Leona LeppersHealing-harp-ligconcert
Ga lekker liggen, eventueel met een dekentje, en geef je over aan de intuïtieve harpmuziek. Tijdens dit bijzondere ligconcert word je in ongeveer een uur meegenomen op een reis die voor iedereen persoonlijk is.
Lees meer…
Ron Hagendoorn
Ron Hagendoorn5Ritmes dansen
Ron Hagendoorn is nuchter, spiritueel en een ervaren docent. Hij geeft al acht jaar les in 5Ritmes®, een combinatie van dans en meditatie ontwikkeld door Gabrielle Roth die in veertig landen wordt gegeven. De stijl van Ron Hagendoorn is eenvoudig en helder
Lees meer…
UKED
UKEDmantra's op de ukelele
Samenvallen met het moment, door samen te zingen en te spelen. Dat is wat je in een ukelele mantra workshop van Uked gaat ervaren, ook als je nog nooit eerder een instrument hebt bespeeld. Yogadocente en muzikant Liselotte Goed neemt je, zelfs als je een absolute beginner bent, stap voor stap mee in je allereerste mantra op de ukelele. Zodat je na deze workshop jezelf kunt begeleiden bij het zingen.
Lees meer…
Nicolette Anna
Nicolette AnnaIn contact
Nicolette is heldervoelend, helderziend en helderwetend. Door deze zintuigen met elkaar te combineren maakt zij direct contact op zielsniveau. In een consult kan antwoord krijgen op zaken die jou verder kunnen helpen.
Lees meer…
happy workshops 1000
Claes-Berend van der Kolk
Claes-Berend van der KolkMeedoen in een opstelling
Claes-Berend van der Kolk woont en werkt in Amersfoort als transformatie-coach en trauma-therapeut. Al meer dan 30 jaar begeleidt hij veranderingsprocessen bij mensen en in organisaties. Lees meer…
Gurbatschan Narang
Gurbatschan NarangKundalini Yoga met gong
Op verzoek van Yogi Bhajan deelt Gurbatschan zijn inzichten nu met anderen.
Lees meer…
Jene Sigrist
Jene SigristWilde Plantenwandeling
Natuurgeneeskundige Jené Sigrist is al van jongs af aan in de ban van de geur en smaak van kruiden. Ze geniet ervan om buiten te zijn en om kruiden te plukken in de natuurtuin.
Lees meer…
Ibou Ndong
Ibou NdongDjembé spelen
Djembé-speler Ibou Ndong komt uit Dakar (Senegal) en woont sinds 2014 in Nederland. Hij werd geboren in Medina, het bruisende en creatieve getto van Dakar. Daar leerde hij van zijn vrienden de Djembé spelen en werd zijn liefde voor muziek geboren.
Lees meer…
happy workshops 1000
Gjalt Vlam
Gjalt VlamHeling met ademhalen
Ademwerk is krachtig én simpel. Gjalt begon als theatertechnicus, werd yogadocent en heeft zich in de afgelopen jaren verder gespecialiseerd op het gebied van ademhalen met vele opleidingen waaronder Transformational Breath™ (Senior Trainer).
Lees meer…
Andy van de Poel
Andy van de PoelKristallen
Tijdens de Happy Spirit Days geeft Andy van de Poel twee lezingen waarbij kristallen en hun trillingen een centrale rol spelen. Een verhaal waar hij je graag in meeneemt…
Lees meer…
Esther Foppen
Esther FoppenIntuïtief tekenen
Esther weet alles van intuïtief tekenen, maar is ook medium, heks en spiritueel en kunstzinnig geschoold. Ze begeleidt in haar Boshuisje mensen op intuïtieve en creatieve wijze naar meer zelfvertrouwen in het algemeen, maar zeker ook wat betreft hun spirituele talenten, zodat ze hun Zielsmissie kunnen leven en een relaxt en magisch leven leiden.
Ze haalt zelf haar inspiratie vooral uit de natuur en leeft met de seizoenen, de planeten en vooral haar eigen ritme.
Kom ervaren hoe intuïtief leven werkt op een creatieve manier!.
Lees meer…
Claudia de Vos
Claudia de VosInteractieve geurbeleving
Niet alleen geeft Claudia met verve een lezing op de Happy Spirit Days, je vindt er ook haar geurkunst. De objecten en installaties bestaan uit verschillende materialen en hebben geur als verbindend element, en wel in het bijzonder natuurlijke geuren.
Lees meer…
happy workshops 1000
Barbro van der Ham
Barbro van der HamStap in de Wereld van Genoeg
Met haar ruim 25 jaar ervaring in diverse financiële functies in zowel grote als kleinere bedrijven, weet Barbro als geen ander hoe belangrijk gezonde financiën voor een bedrijf zijn. Barbro heeft een groen hart, is geboren in Zweden en het leven met de seizoenen is er met de paplepel ingegoten.
Lees meer…
Vera Develing
Vera DevelingNidra yoga
Yoga International, het yogatijdschrift dat zich niet alleen richt op beginnende yoga-beoefenaars, maar ook op ervaren yogi’s die op zoek zijn naar verdieping, is al sinds de eerste editie partner van de Happy Spirit Days. Dit jaar verzorgen zij ook een workshop
Lees meer…
Jacqueline Voskuil
Jacqueline VoskuilWorkshop droomuitleg
Jacqueline Voskuil is droomdeskundige en auteur van vele boeken en artikelen. Door haar jarenlange ervaring in het duiden van dromen kan ze snel tot de kern komen en je verder helpen met wat jouw droom voor jou betekent.
Lees meer…
Petra Maartense
Petra MaartenseIntenties sturen
Als journalist en programmamaker werkte Petra jarenlang in Hilversum om uiteindelijk te merken dat er weinig of niets veranderde als je onrecht en misstanden aankaartte. Ze ontdekte dat ‘de waarheid’ nogal betrekkelijk was, want waar je aandacht aan besteedt groeit… We hebben zelf veel meer mogelijkheden dan we denken.
Lees meer…
happy workshops 1000
Renata Vermeulen
Renata VermeulenTerug in verbinding na je scheiding of in je samengestelde gezin
Renata, auteur van het boek ‘In 10 stappen klaar met je ex’, is twee keer – gelukkig – getrouwd geweest. Relaties die eindigden in twee heel verschillende scheidingen: één ogenschijnlijk vredelievende en een vechtscheiding. Voor Renata reden om zich om te scholen tot scheidingsbegeleider.
Lees meer…
Peter Roemeling
Peter RoemelingGroeien voor een mooiere wereld
Peter Roemeling is auteur van het boek ‘Excelleren in vrijheid’. Het beschrijft een universeel recept voor persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Een recept om je vleugels te geven, boven jezelf uit te stijgen en waarde toe te voegen aan jouw leven én dat van anderen. Om goed te zijn voor jezelf én voor de wereld om je heen.

Lees meer…

Jennifer Ann
Jennifer Ann Cacao meditatie met ceremoniele muziek
Amerikaans muzikant en ervaren leider van verschillende ceremonies Jennifer Ann was er het eerste festival al bij. En wat hebben wij en de deelnemers haar gemist. Want de graag geziene Jennifer Ann heeft een prachtige soulstem met een verwarmend en rustgevend effect. Haar muzikale roots liggen in mantra en medicinale muziek, haar ceremoniële wortels voeren terug naar de wijsheid van inheemse stammen.
Lees meer…
Jolanda Schepers
Jolanda SchepersDe reis naar zelfinzicht
Jolanda trekt als reizende psycholoog over de hele wereld op zoek naar wat mensen beweegt in het leven. Vol verwondering gaat ze op avontuur, dompelt ze zich onder in andere culturen, verbindt ze zich met de oerkracht van de natuur en verzamelt ze verhalen van mensen die ze op haar pad tegenkomt. Tijdens haar reizen sliep ze bij de nomaden in Tibet, werd ze uitgenodigd op de thee bij de Lama, trok ze met de Bosjesmannen in Namibië door de bush en ging ze op survivalcursus tussen de Afrikaanse Big Five.

Lees meer…

happy workshops 1000
Simone Hoogeveen
Simone Hoogeveen Zorgvuldig zijn in verbinding
Simone werkt als maatschappelijk werker en contextueel therapeut al 20 jaar met vragen rondom zwangerschap, adoptie, identiteit en zingeving.
Thema’s die haar mateloos blijven intrigeren omdat het over existentiële dingen gaat. Thema’s die als het ware in haar DNA zijn gaan zitten. Wanneer verbindingen met de ander of zichzelf verbroken zijn gaat zij samen met haar cliënten op zoek naar herstel.
Lees meer…
Allard Droste
Allard DrosteLeren vertrouwen
Hij is 100% vertrouwensman, professioneel dromer en multi-vlieger. Na tien jaar voor een groot bedrijf te hebben gewerkt, is hij gaan ondernemen. Het hiërarchische Aldowa heeft hij volledig omgevormd naar een organisatie zonder regels. 100% vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en doe vooral waar je goed in bent, waren hierbij de sleutelwoorden. Terug naar de menselijke maat.

Lees meer…