Ga terug
Dr Annemiek Pas Schrijver en Merel Hofmeijer (MSc) van universiteit Wageningen Happy Spirit Days 2020

“uniek virtual reality project dat je aan het denken zet”

Universiteit Wageningen

Dr Annemiek Pas Schrijver en Merel Hofmeijer (MSc)

De Happy Spirit Days vinden plaats op een boerderij. Een boerderij midden in een dorp en temidden van andere boerderijen. Ook waar nog geboerd wordt. Daarom zijn we trots om je deze heel actuele lezing (- in de context van het klimaat, het verlies van biodiversiteit, de groeiende wereldbevolking, consumptie -) met een Virtual Reality-toer door Europa aan te bieden op onze boerderij. Een onderwerp dat misschien voor ons allemaal actueler is dan ooit.

Landbouw staat wereldwijd voor een gigantische uitdaging; de groeiende wereldpopulatie en verbeterde levensstandaard zorgt voor een groeiende vraag naar voedsel. Om dit extra voedsel te produceren hebben we steeds meer land, energie en grondstoffen nodig, maar stoten daarbij op de grenzen van wat onze planeet ons kan bieden en dreigen daarbij onze natuur en klimaat onherroepelijk te beschadigen. Wereldwijd worden stappen gemaakt ons eetpatroon en de landbouw te verduurzamen, maar om de ambitieuze en hoognodige duurzaamheidsdoelen te halen zijn radicale stappen nodig.

The lighthouse project, oftewel het vuurtoren project, van de universiteit Wageningen, zoekt en bestudeert boerderijen uit de hele wereld die radicaal nieuwe duurzame ideeën hebben verwerkelijkt. Hiermee vormen deze bedrijven als het ware lichtende bakens om als voorbeelden te dienen voor de toekomstige landbouw. De bedrijven hebben de nieuwste ideeën op duurzaamheid gerealiseerd; de een blinkt uit in biologische landbouw, de ander heeft kringlooplandbouw succesvol vormgegeven, weer een ander onderzoekt de mogelijkheden van permacultuur op verschillende schalen, ga zo maar verder.

Met behulp van virtual reality nemen Dr Annemiek Pas Schrijver en Merel Hofmeijer (MSc) jullie mee op bezoek bij deze innovatieve bedrijven, die ons laten zien wat de mogelijkheden kunnen zijn als we creatief buiten de grenzen van het huidige systeem gaan denken.

  • Zaterdag 13 juni 2020
  • Tijd: 11:45 – 12:45
  • Tijd: 13:45 – 14:45
  • Locatie: Zorgboerderij ’t Werckpaert, Gebroeders Dooijewaardweg 3  (tegenover het festivalterrein)
 Ga terug