Ga terug
Simone Hoogeveen HappySpiritDays2022

”Wanneer je onzorgvuldig omgaat met jezelf en de ander, leg je de rekening bij de volgende generatie.”

Simone Hoogeveen

Simone werkt als maatschappelijk werker en contextueel therapeut al 20 jaar met vragen rondom zwangerschap, adoptie, identiteit en zingeving.
Thema’s die haar mateloos blijven intrigeren omdat het over existentiële dingen gaat. Thema’s die als het ware in haar DNA zijn gaan zitten. Wanneer verbindingen met de ander of zichzelf verbroken zijn gaat zij samen met haar cliënten op zoek naar herstel. Simone is er van overtuigd dat je de ander nodig hebt om jezelf te kunnen zijn of te worden.

Zorgvuldig zijn in verbinding

Kinderen krijgen, het lijkt zo vanzelfsprekend maar niets is minder waar. Je mag kinderen krijgen maar je kunt kinderen ook verliezen. Of geen kinderen krijgen, of kinderen ‘anders’ mogen krijgen.

Het praten met kinderen over ouders of het praten met ouders over kinderen heeft Simone geleerd dat zorgvuldigheid geboden is bij keuzes van gezinsvorming. 

Willen we niet allemaal ergens bij horen? Je kunnen hechten aan familie en vrienden?  Wanneer we werkelijk welkom zijn kun je werkelijk in verbinding staan met anderen. Wanneer er sprake is van verlies en rouw kan er geen verbinding worden gemaakt.

In haar lezing neemt Simone je mee naar de wereld van betekenisgeving in ouderschap langs verlangen, verlies en rouw. En onderzoekt ze hoe zorgvuldige afweging van belangen kunnen helpen bij het in verbinding staan met jezelf, je partner en je kinderen.

• Zaterdag 11 juni 2022
• Tijd: 10:15 – 11.15
• Locatie: praathuis / The Optimist Podium

 Ga terug