Ga terug
Ron Hagendoorn is nuchter, spiritueel en een ervaren docent. Hij geeft al tien jaar les in 5Ritmes®, een combinatie van dans en meditatie ontwikkeld door Gabrielle Roth die in veertig landen wordt gegeven. De stijl van Ron Hagendoorn is eenvoudig en helder, met oog voor het mysterie van het menselijk leven. Door beweging en verstilling tijdens de dans, wordt bijgedragen aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

“feet first:
alles begint met aarden”

Ron Hagendoorn

Ron Hagendoorn is alweer voor de vierde keer op het festival, en de kans is groot dat zijn workshop weer bomvol zit. Wij begrijpen dat wel, want 5Ritmes® dansen is zo fijn. Ron is nuchter, spiritueel en een ervaren docent. Hij geeft al tien jaar les in 5Ritmes®, een combinatie van dans en meditatie ontwikkeld door Gabrielle Roth die in veertig landen wordt gegeven. De stijl van Ron Hagendoorn is eenvoudig en helder, met oog voor het mysterie van het menselijk leven. Door beweging en verstilling tijdens de dans, wordt bijgedragen aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

5Ritmes dansen

In deze bijzondere workshop leert Ron Hagendoorn je over je lichaam, je gedachten en je emoties. Danservaring is niet nodig; het is een oefening om door beweging plezier te hebben en wijzer te worden. Er zijn vijf ritmes die elk hun eigen kwaliteiten hebben: vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte. De fysieke aspecten van deze bewegingsmeditatie worden belicht, met veel aandacht voor voeten, heupen, hoofd en handen. De 5Ritmes dansen is soms uitdagend, maar altijd leuk, leerzaam en bevrijdend. Het dansen van een Wave van vijf ritmes brengt een gezonde balans tussen hoofd, hart en lichaam.

• Zondag 12 juni 2022
• Tijd: 16:15 – 17:45
• Locatie: stiltetent

 Ga terug