Ga terug
Claudia de Vos | De psychologie en filosofie van geurbeleving | Happy Spirit Days 2020

‘’geuren hebben het onzichtbare vermogen aan te zetten tot communicatie en verbinding en zijn daardoor een verrukkelijk panacee tegen verschraling van gezamenlijke momenten’’

Claudia de Vos

Helend, verbeeldend, verhalend, verbindend en prikkelend van aard zetten geuren aan tot herinneren, overdenken en praten. Met haar altijd succesvolle en innemende voordrachten vertegenwoordigt bekend geurpsycholoog en beeldend kunstenaar Claudia op geheel eigen wijze als ‘geurambassadeur’, de wereld van geur.

De psychologie en filosofie van geurbeleving

In deze lezing, mét geurbeleving, vertelt Claudia meer over natuurlijke geuren en de effecten daarvan op de psyche. Zo vertelt ze onder meer hoe geurbeleving samenhangt met ons welzijn en ons gedrag beïnvloedt. En waarom de werking van geur op onze herinneringen zo sterk is. De door Claudia ontwikkelde Jungthese, waarin een vergelijk wordt gemaakt tussen de visie van C.J. Jung en geurbeleving, is de rode draad in haar verhaal. Daarin legt ze de verschillende lagen van geurervaring uit. Haar presentatie leidt ons langs allerlei mogelijkheden en toepassingen van natuurlijke geuren zowel binnen- en buitenshuis, waardoor je aan het einde van de lezing genoeg geurinspiratie hebt opgedaan voor eigen gebruik.

• Vrijdag 10 juni 2022
• Tijd: 16:45 – 17:45
• Locatie: hooiberg

 Ga terug